Gombatöltelék
Csiperkegomba 40 dkg
Tejben áztatott fél zsemle
Vaj 10 dkg
Só, bors
Csiperkegomba 40 dkg
Tejben áztatott fél zsemle
Vaj 10 dkg
Só, bors
Ennél a tölteléknél nem írok arányokat, de hasonló mennyiséggel készíthetünk tölteléket, mint a sonkánál.
Természetesen itt nyers a kolbász vagy a sonka.
Füstölt sonka (nyers) darálva 25-30 dkg
Tojássárgája 3-5 db
Só, bors, pirospaprika
Libamáj 250 dkg
Tejben áztatott fél zsemle
Egész tojás 1 db (nyers)
Teavaj 5 dkg
Tejszín 0,7l
Porcukor 8-12dkg
Megpörkölt, darált dió vagy mogyoró, mandula 12-15dkg
Oldott zselatin 1,5dkg
Ennél a receptnél cukrozott gyümölcsöt is használhatunk vegyesen, de inkább maradjunk a jól bevált friss gyümölcsöknél
Tejszínhab 0,7l
Cukrozott gyümölcs 15dkg
(Vagy friss vegyes gyümölcs darabolva 30dkg)
Oldott zselatin 1,5 (2) dkg
(porcukor 10dkg)
Ízesítésnek: maraschinó, triple-sec
Tejszínhab 0,7 dl
Porcukor 12-15dkg
Eper 30 dkg
Oldott zselatin 2dkg
Tejszín (nem növényi) 3dl
Kristálycukor 30dkg
Kakaópór (nem cukrozott) 12dkg
Vaj 30dkg
Az alapkrémhez 2-5 dkg kakaóport keverjünk (nem cukrozott kakaó) úgy, hogy egy egyszerű pépet készítsünk egy kevés forró vízzel