Mandula krém
Az alapkrémhez pörkölt, darált mandulát, és ha van, akkor 2-5cl mandula likőrt adhatunk, természetesen, ha nem kisgyermekeknek készítjük. Itt is inkább több darált, megpörkölt mandulát adagoljunk, ha nem elég ízes.
Az alapkrémhez pörkölt, darált mandulát, és ha van, akkor 2-5cl mandula likőrt adhatunk, természetesen, ha nem kisgyermekeknek készítjük. Itt is inkább több darált, megpörkölt mandulát adagoljunk, ha nem elég ízes.
Az alapkrémhez 15dgk megpörkölt, darált diót, mogyorót keverjünk.
A dióhoz 2-5cl rumot, a mogyoróhoz, ha nem elég intenzív az íze inkább még mogyorót, mintsem valamilyen mogyoró krémet keverjünk.
Az alapkrémbe 2-3citromot csavarjunk bele plusz egy kevés reszelt citrom héját.
A narancs krémhez 2-3 aprított narancsot, és egy kevés házilag készített cukrozott narancshéjat adjunk.
Víz 2,5dl
Kristálycukor 7,5dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Külön főzve
Gyümölcs 10dkg
Kristálycukor 7,5dkg
Víz 2,5dl
Kristálycukor 12dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Pl. meggy, őszibarack, sárgabarack lekvár 10dkg
Víz 2,5dl
Kristálycukor 15dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Egy csipet só
Magozott, darabolt gyümölcs 40dkg
Gyümölcs leve vagy víz 2dl
Kristálycukor 15dkg
Kukoricakeményítő 5dkg
Egy csipet só
Ha nagyon lédús a gyümölcs, jól nyomkodjuk ki!
Természetesen előtte válogassuk ki a rosszat, melyeket nem teszünk bele. A többit mossuk meg, esetleg daraboljuk, aprítsuk. Alma esetében durva reszelőn reszeljük le.
Friss vagy mirelit gyümölcs 50dkg
Kristálycukor 10-15dkg
Darált dió vagy piskóta morzsa esetleg darált háztartási keksz vagy ezek keveréke, a gyümölcsben maradt létől függően 10 -15dkg.
Csipetnyi só
Természetesen további ízesítőket is adhatunk hozzá.(rum, fahéj, citromhéj stb.)
Tej 2,8% 5dl
Kristálycukor 15dkg
Liszt 5dkg
Kukoricakeményítő 2,5dkg
Egész tojás 3db szétválasztva
Vanília rúd ¼
Csipet só
Sárgakrém 25dkg
Tejszínhab 50dkg
Porcukor 5dkg
Zselatinpor 1,5dkg
Víz 1,5dl
Triple sec 2 cl
Rum 3cl
Mazsola vagy cukrozott narancshéj 10 dkg