Történet a rizses húsról

Egyszer volt -hol nem volt, volt egy időszak mikor a cukrász műhelyben ebéd is járt, méghozzá meleg étel.

Egy alkalommal rizs volt natúr hús szelettel. Közben kiderült, hogy az étterem ahol főztek csak a cukrászműhelynek küldte ezt az ételt miközben az étterembe úgy verték fejbe a szakács tanulót, hogy egyen még rántott húst sültkrumplival. Mivel az étterem is a céghez tartozott ez felettébb durva szituációnak minősült.(Sajnos a tulajdonos csak jóval később értesült róla.)Sebaj, tüntetőleg vissza lett küldve a kopogós rizs és a száraz hús.
Másnap mit ad isten ebédre rizs leves érkezett zöldséggel és valami hús volt benne.
Természetesen ezt is visszaküldték az étteremnek.
Harmadik napon, a változatosság kedvéért rizses hús volt az ebéd. „Na ezzel tele is lett a pohár”
Olyan balhé kerekedett az ügyből, hogy azonnal megreformálták a menüt és még aznap rántott hús került az asztalra.
Itt nem a rántotthús és rizs háborújáról szólt a történet, vagy arról, hogy a cukrászműhelynek nem füllött a foga a rizshez.
Ami ezután derült ki az volt az arcátlanság: Mivel esküvőt is szervezett a cég az ott felszolgált majd megmaradt és tányérokról összekapart rizs, zöldség, hús lett elküldve különböző formában a cukrász műhelynek.
Ez a történet megmutatja, hogy egy azonos munkahelyen, cégnél azonos feltételek járnak az ott dolgozóknak és hogy kritikus szemmel kell fogadni azt amit úgy érzünk nem helyes.