Történet a habos-mákos süteményről.

Egyszer volt-hol nem volt egy fiatal cukrász…

Szabadságról visszatérve korán reggel sütnie kellett az un. habos-mákos süteményt. Ez a fajta sütemény kint volt szabad ég alatt tárolva, ami természetesen tilos. Szóval egy udvari regálban volt, ami ugyan védve volt hálóval, de nem volt tökéletes védelem.

Ahogy vitte be a műhelybe, hirtelen egy egér ugrott le a sütő lemezről. Ahogy vitte be az asztalra, hogy a befejező műveletet elvégezze a terméken, észrevette az egér ürüléket, de sokat ám.

Azonnal jelezte a felettesének, aki mérgesen elhajtotta a fiatal cukrászt az asztaltól és más munkát adott neki.

Ezt a terméket tojáshabbal kell beborítani és 200 fokon 10 percig hő kezelni.

Hogy miként került le az ürülék vagy esetleg a tojáshab borította, sosem derült ki. A szerencse az volt, hogy a fiatal cukrásznak kellett az üzletbe vinnie, aki aztán megbotlott és így elejtette a terméket.

Kérdés: tényleg ügyetlen volt és tényleg elejtette?

Tanulság: ha nem tudod az eseményeket kontrolálni, a vásárló védelme érdekében midig a végkifejletre koncentrálj!