Kávé krém
Itt valódi darált kávét használjunk és forró vízzel egy pépet készítsünk belőle, majd ezt adagoljuk óvatosan az alapkrémhez.
Ha úgy gondoljuk még egy kevés kakaó porral meg is színezhetjük.
Itt valódi darált kávét használjunk és forró vízzel egy pépet készítsünk belőle, majd ezt adagoljuk óvatosan az alapkrémhez.
Ha úgy gondoljuk még egy kevés kakaó porral meg is színezhetjük.
A boltokban kapható legtöbb gesztenyepüré aromával van ízesítve és cukrozott. Próbáljunk gesztenye masszát vásárolni.
Az alapkrémhez 15-20 dkg kevés rummal elkevert gesztenyemasszát adjunk, és inkább az alapkrémbe tegyünk egy kevés cukrot még. Ha viszont nem kapunk natúr gesztenyét, akkor csökkenthetjük az alapkrémben a cukor mennyiségét.
Az alapkrémhez pörkölt, darált mandulát, és ha van, akkor 2-5cl mandula likőrt adhatunk, természetesen, ha nem kisgyermekeknek készítjük. Itt is inkább több darált, megpörkölt mandulát adagoljunk, ha nem elég ízes.
Az alapkrémhez 15dgk megpörkölt, darált diót, mogyorót keverjünk.
A dióhoz 2-5cl rumot, a mogyoróhoz, ha nem elég intenzív az íze inkább még mogyorót, mintsem valamilyen mogyoró krémet keverjünk.
Az alapkrémbe 2-3citromot csavarjunk bele plusz egy kevés reszelt citrom héját.
A narancs krémhez 2-3 aprított narancsot, és egy kevés házilag készített cukrozott narancshéjat adjunk.
Víz 2,5dl
Kristálycukor 7,5dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Külön főzve
Gyümölcs 10dkg
Kristálycukor 7,5dkg
Víz 2,5dl
Kristálycukor 12dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Pl. meggy, őszibarack, sárgabarack lekvár 10dkg
Víz 2,5dl
Kristálycukor 15dkg
Rétes liszt 5dkg
Vaj 37dkg
Egy csipet só
Magozott, darabolt gyümölcs 40dkg
Gyümölcs leve vagy víz 2dl
Kristálycukor 15dkg
Kukoricakeményítő 5dkg
Egy csipet só
Ha nagyon lédús a gyümölcs, jól nyomkodjuk ki!
Természetesen előtte válogassuk ki a rosszat, melyeket nem teszünk bele. A többit mossuk meg, esetleg daraboljuk, aprítsuk. Alma esetében durva reszelőn reszeljük le.
Friss vagy mirelit gyümölcs 50dkg
Kristálycukor 10-15dkg
Darált dió vagy piskóta morzsa esetleg darált háztartási keksz vagy ezek keveréke, a gyümölcsben maradt létől függően 10 -15dkg.
Csipetnyi só
Természetesen további ízesítőket is adhatunk hozzá.(rum, fahéj, citromhéj stb.)