6. óra-Cukorkészítmények
Cukorkészítmények
Csop: I. Főtt Cukorkészítmények °c kézipróba invertálás
a, Hígító cukoroldat 102,5 gyenge szál ———
Felhasználás:
fondan hígítás
puncs cukor
forrázott dió, mák töltelék
b, Fondan 114-117 golyó ++++++
Felhasználás:
töltelék
áthúzás, mártás
c, Karamell 145-147 törés vagy fog ++++++
Felhasználás:
díszítéshez
Fajtái:
Invertálás: ecet, citromsav, vagy borkősav hozzáadásával a tanult módon.
II. Olvasztott cukorkészítmények
Dobos cukor 160°c színpróba
Felhasználás: dobostető, díszítés
Grillázs doboscukor 60% olajosmag40% színpróba
Felhasználás: díszítés, ízesítés
Cukorfesték fehér füst, színpróba
Felhasználás: fr. krémes tető