2. óra-Üzem berendezései és gépek.

Elhelyezkedésüket az üzemben a termelési célok szabják meg!

Munkaasztalok:

Fa-tészta poszt

Fém-kikészítő, sütő poszt

Márvány– díszítő poszt

Szekrények, polcok:

kések, habkártya, aroma, színező paszták porok tárolására

Sütőlemeztartó (regál)

-álló

-falra szerelhető

-gördíthető

Ládák:

liszt, cukor, só tárolásához

Főző berendezések:

gáz vagy villany zsámoly elektr. vagy gáz főzőlap elektr. vagy gáz tűzhely

Hűtőberendezések:

hagyományos hűtők, fagyasztók, sokkoló, fagylalt gépek


Egy műhelyben lehetnek még különböző gépek is a munka megkönnyítésének érdekében.

dagasztó

tésztanyújtó

tésztaosztó

hengergép: marcipán ,vagy nugát előállításához használandó

fondángép: fondán készítéséhez használatos

emulgeátor: fagylalt, tejszín, krémek egyneműsitésre, homogenizálásra

habfúvó gép: tejszínből, vagy tojás fehérjéből lehet segítségével habot készíteni.

magozó gép: cseresznye vagy meggy magozásához lehet használni.

dió daráló

mák daráló