2. óra-Üzem berendezései és gépek.
Elhelyezkedésüket az üzemben a termelési célok szabják meg!
Munkaasztalok:
–
–
–
Szekrények, polcok:
kések, habkártya, aroma, színező paszták porok tárolására
Sütőlemeztartó (regál)
Ládák:
liszt, cukor, só tárolásához
Főző berendezések:
gáz vagy villany zsámoly elektr. vagy gáz főzőlap elektr. vagy gáz tűzhely
Hűtőberendezések:
hagyományos hűtők, fagyasztók, sokkoló, fagylalt gépek
Egy műhelyben lehetnek még különböző gépek is a munka megkönnyítésének érdekében.
dagasztó
tésztanyújtó
tésztaosztó
hengergép: marcipán ,vagy nugát előállításához használandó
fondángép: fondán készítéséhez használatos
emulgeátor: fagylalt, tejszín, krémek egyneműsitésre, homogenizálásra
habfúvó gép: tejszínből, vagy tojás fehérjéből lehet segítségével habot készíteni.
magozó gép: cseresznye vagy meggy magozásához lehet használni.
dió daráló
mák daráló