Fontos, hogy egyirányú anyagmozgatás jöjjön létre a gyártás során!
Kis, közép, és nagyüzem létezik
Raktár ak
Anyagraktár:
– nehéz áru pl. liszt cukor
– szárazáru pl. konzerv kakaó
– földes áru pl. zöldség gyümölcs
– tojás raktár-hűvös hely
Félkészárú rakták: anyagraktár elkülönített része is lehet
Pl. kisült piskóta lapok, krémlapok, linzerlapok
Készárú raktár: általában hűtőkamrában külön polcon
Pl. uzsonna sütemény, pékáru
Kézi raktár : lisztes láda, aromák, festékek
Fogyó eszköz és tisztítószer raktár
Előkészítő: n yersanyagok előkészítése a további feldolgozáshoz
Cukrászműhely : itt történik a termelés, amely posztokra tagolódik pl. sütőposzt, tésztaposzt.
Mosogató : fekete mosogató három fázis
Hűtőberendezések helyisége: hűtők ,fagyasztóládák, fagylaltgép
Expediáló helyiség: sütemények csomagolása és kiszállításra történő előkészítése
Szociális helyiség : öltöző, wc
A cukrászüzem tagolása :
nyersanyagraktár-előkészítő-tésztakészítő-sütő-kikészítés-expedíció
Optimális esetben ez a helyes termelési útvonal !
Bejegyzés navigáció